torstai 31. maaliskuuta 2011

Shopping, Learning French & Diet !!

SHOPPING

 Täällä on siis niin halpaa ettei huhhuh... Jotkut ehkä tiesi että oon aikamoinen niheilijä mitä tulee vaatteiden hintoihin, mun kaikki vaatteet on olleet varmaan jotain 0-50 euron luokkaa lukuunottamatta sitten jotain tiettyjä kappaleita kuten mun lempparifarkut (merkit fornarina ja freesoul 90 e →) ja guessin laukku ja semmosia. Mun lempparikauppoja, jotka pitäisi ehdottomasti lanseerata myös Suomeen ginan ja h&m:n kilpailijaksi, on :


New Yorker (netistä saatavilla esim. http://www.newyorker.de/)



New Look (http://www.newlook.com/)









Pimkies (netistä es. http://www.pimkie.fr/)




Jennyfer (http://www.jennyfer.com/)





Tally Weijl (http://www.tally-weijl.com/) on myös sellainen missä kanssa mielellään käyn aina ulkomailla mut niitä liikkeitä en oo täällä nähnyt. Nää on siis samassa hintaluokassa kun esimerkiks Gina Tricot ellei sitten vielä halvempia. Kaikki Länsi-Euroopassa matkustelleet on varmasti ainakin nähneet osan näistä putiikeista. New Lookissa on aivan mieletön valikoima kenkiä ja ne on aivan törkeen edullisia :O 



RANSKAN KIELI

Kielen oppimisen kannalta suosittelen lämpimästi kaikille lukemista ja tv:n katselua (meillä tosin ei nyt tv näy eikä siihen olisi aikaakaan). Itsellä lähtökohdat kielen oppimiseen oli sellaiset, että olin kirjoittanut B3-ranskan kirjoituksissa, Eximia arvosanalla ja sen jälkeen en asian hyväksi tehnytkään juuri muuta pariin vuoteen lukuun ottamatta paria yliopistokurssia. Eli vois sanoa, että kieliopin kannalta jotkut melko perusasiatkin kuten subjunktiivi oli melko unholassa. Osasin kyllä kommunikoida melko sujuvasti, joskin sanavarasto oli sitä luokkaa että jouduin jatkuvasti kiertelemään ja selittämään sanoja, joita en osannut.

Erityisesti Erasmus-opiskelijoille suosittelen irtaantumaan perus sisäsiittoisista Erasmus-piireistä ja hankkimaan ranskalaisia ystäviä !! Erasmus-porukan kielitaito on sitä luokkaa, että kunnon ranskaa et tule oppimaan ja puolen kanssa joudut puhumaan englantia (huonompaa tasoa, jotta ymmärtäisivät, joten oma englanninkielen taitokin huononee). Itse oon todellakin joutunut puskemaan aika paljon, jotta oon pärjännyt, hengaan siis täällä pääsääntöisesti ranskalaisten kanssa ja aina ei ymmärrä. Kuitenkin oon saanut palautetta että puhun paljon paremmin kuin aikaisemmin ja joku vieraskin jopa kehui että mulla on kiva aksentti, ei siis joutunut kysymään multa kertaakaan mitä tarkoitin kun puhuin, mahtavaa !! :D Pankkiasiat ja muut virastossa asioinnit on sujunut jo alusta asti ranskalla, kun on pakko.



Erityisesti suosittelen seuraavaa lehteä naisille:

Marie Claire lehti 2,50 e. (Suomi 3,90) Ei paha hinta, vrt. esim Cosmo tai Elle !!!



Marie Claire on Cosmopolitan, josta on otettu kaikki turhamaisimmat "näin miellytät miestäsi sängyssä" "näin olet supernainen" "testaa kuinka mustasukkainen olet" jne jne osiot pois, ja tilalle lisätty annos politiikkaa, kulttuuria ja kantaa ottavia kirjoituksia. Lisäksi muotiosio on todella kattava ja jollain lailla "Vogue"- tyylinen, eli oikeita muotikuvia. Olen lukenut lehteä ranskan kielellä parisen vuotta ja esimerkkinä mieleenjääneistä artikkeleista voisin mainita vaikka seuraavat: 1) toimittaja kokeili elää viikon nudistina ja kirjoitti jutun tuntemuksistaan, tietenkin kuvilla höystettynä. 2) Kiinan joissakin osissa kylissä asuu pelkästään miehiä; artikkeli järjestetyistä avioliitoista. 3) Kurkistus naisvankilan kulisseihin 4) Nurinpäin käännetty kirjoitus miesten ja naisten välisestä tasa-arvosta, siis sana "nainen" oli kirjoituksessa korvattu sanalla "mies" ja kuvissa oli muun muassa huivipäisiä miehiä (islaminusko).









DIET

Eli kuiten jo aiemmin mainitsin niin meillä on tässä kämppiksen Veroniquen kanssa pikku dieetti meneillään. Tavoite on juosta 21 km huhtikuun lopussa ja dieettiin kuuluu lisäks se, että viikolla ei saa syödä hiilihydraatteja (pasta, riisi, peruna, leipä) paitsi aamuisin. Viikonloppuna joustetaan, jotta voi olla kivaakin välillä. Ruokavalio siis koostuu salaatista ja lihasta, ja muista paljon proteiinia sisältävistä tuotteista, kuten maitorahka. Dieetin peruskulmakivi on se, että 4 kertaa viikossa juostaan 30 minuutin lenkki. (plus tietenkin muu salilla käynti ja liikunta) Dieettisakkona meillä on ensimmäisestä syömisrikkomuksesta 15 minuutin lisäjuoksu. Toisesta saman päivän aikana tapahtuneesta rikkomuksesta 100 vatsalihasta.

Mulla tavoitteena on saada lisää lihasta ja parantaa kestävyyskuntoa, sekä alentaa painoa n. 2 kiloa, jotta siis lihakset näkyisi paremmin, sitten kun niitä alkaa olemaan hahahaha : D Veroniquella on vähän isompi ongelma, ehkä psyykkinen. Ei olla osattu oikein arvioida, mutta siis hän saattaa alkaa napostella jotain ja sitten ei pysty lopettamaan vaikka haluaisi, eli sitä leipää ja juustoa ja kaikkea sitten vaan menee, ollaan arvioitu, että se vois johtua jostain stressistä tai mahdollisesta ahdistuneisuudesta jonka sitten purkaa tuohon syömiseen. Ja siis ei, kyse ei ole mistään pikku napostelusta, vaan hän ei todellakaan pysty sitä lopettamaan ennen kuin leipäpaketti tms. on loppunut. Veron tavoitteena on päästä aiempaan kuntoonsa (näin kuvan, oli kyllä tosi timmi) eli pudottaa n. 5 kiloa sekä saada lisää lihasta. Johtuen tästä Veron syömisongelmasta sekä mun mahdollisesta alkoholiongelmasta (no ei ehkä niin vakavasta voi puhua, alkoholin liikakäyttö on parempi ilmaus), meillä on lisäksi erityinen sakkorangaistus käytössä. Joka kerta kun Vero aloittaa liikasyönnin, eli sen järkyttävän mättämisen, ja joka kerta kun minä otan yli 5 alkoholi annosta, jokaisesta ylimenevästä joudumme kirjoittamaan a4 sivun perustellen minkä takia näin tapahtui.

Eilen tapahtui molemmilla dieettirikkomus; Vero kertoi syöneensä ainakin 8 ihmisen edestä leipää (eli se olis sitten 15 minuuttia lisäjuoksu plus niitä vatsoja se miljoona, plus a4 kirje), ja mä olin ravintolassa kaverini kutsumana ja ajattelin että pakko se on jotain Ch'ti perinteitä täällä maistaa ja söin Welshin vaikka tiesin aivan hyvin että se energiamäärä riittää ihmiselle 4ksi päiväksi. Welsh: leipää, kinkkua, rasvaista juustoa, kananmuna, bbq kastiketta, perunoita. Siis tämä ateria koostuu ihan pelkästään tuosta juustosta ja sen rasvan määrän pystyy silmällä näkemään. Mulla joku opettajakin sanoi että tuota ei sitten kannata kauhean usein syödä tai tulee joku verisuonitukkeuma. Siinä on luultavasti ainakin 5000 kaloria. Koitin äsken syödä aamupalaa muttei edelleenkään ollut nälkä. Järkyttävää huh...

Eli moro vaan, meikä lähtee ny 2 tunnin lenkille. !!

-Heini

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti