tiistai 22. maaliskuuta 2011

Vuokrariita

Noniin tunnin päästä Mr. Blanquet tulee kylään ja voin kertoa että on luvassa sellainen soppa että oksat pois. Elikä hän edelleenkin vaatii tätä asumisveroa mitä kukaan meistä ei ole todellakaan maksamassa. Mulla on todisteena e-mail jossa lukee ettemme voi tulla tänne 1. tammikuuta (verovelvollisuuden edellytys) koska hän en voi antaa avaimia vielä silloin. Olemme myös soittaneet verotoimistoon ja kysyneet, sieltä on sanottu että emme maksa ja kun veroja ei täälläkään  maassa kuulu yksityishenkilöille maksaa. Meillä on tällä hetkellä antaa kaksi puhelinnumeroa joihin tämä vanha ääliö voi soittaa ja sieltä voidaan meidän puolesta selittää miksi emme ole maksamassa tätä veroa hänelle. Eli tämän jutun pitäisi olla ihan selvä.

Eilen kävin Caf toimistossa viemässä tämän asumistukihakemuksen kun Acte de naissance tuli Helsingin maistraatista niin sain sitten koko hakemuksen kerralla sisään kolmannen kerran. Toimistossa ikäväkseni törmäsin tähän Mr. Blanquetiin joka inisi jotain ihmeellistä paskaa että jos me ei makseta veroa niin sitten hän joutuu sen maksamaan, no VOI VOI, ei säälitä sitten yhtään !!! Oon niin vihoissani. Vaikka en ole ranskalainen nii  mua ei todellakaan huijata kuin mitäkin pahaista pikkulikkaa !! Sen lisäksi kysyin että miten voit tietää pyytää meiltä veroa juuri tuon suuruisena (siis melkein neljäsataa euroa) jos verotoimistosta sanottiin että summa lasketaan erikseen joka vuoden lopussa ja laskut lähetetään vasta sitten verovelvollisille. Hän sanoi että kun vero on joka vuosi ollut sama ja lasku tulee hänelle niin hän pyytää sitä sitten ennakkoon. Kuule rutku jos lasku tulee sulle niin eiköhän se ole sun sitten maksettava eikä meidän; mitään ylimääräistä en maksa todellakaan vuokraisännille vaan siksi että olisin niin kiltti !!! Jos ei ole mun velvollisuuteni maksaa niin en maksa. Piste.

Sitten toinen asia on se, että olemme viime aikoina huomanneet että Mr Blanquet onkin jättänyt täyttämättä tiettyjä osia vuokrasopimuksesta, kuten silloin kun täällä vaihdettiin tv- kaapelit (tai jotain vastaavaa en tiedä) niin tv ei ole sen jälkeen näkynyt, siis ilmeisesti se sama juttu mikä Suomessa tehtiin  monta vuotta sitten silloin kun digiboksit jouduttiin ottamaan käyttöön tai muuten tv ei näy? No anyway, tv kuuluu vuokrahintaan ja Mr. blanquet ei ole tätä asiaa hoitanut vaikka hänet siihen selvästi velvoitetaan sopimuksessa. (että vuokraisännän on huolehdittava asunnon kunnosta ja toimivuudesta, myös sisällytettyjen laitteiden kuten tv ja pesukone osalta). Myös epäselvyyttä on ollut siitä mitkä kulut sisältyvät hintaan; aluksi mullekin on sanottu että kaikki kulut, mutta sopimuksessa lukee että vesi ja sähkö ei, veroniquella ilmeisesti lukee jossain että kaikki kulut sisältyvät ja frankista emme tiedä. Nyt sitten olemme siis maksaneet kaikkia kuluja itse.

Kolmas asia on se, että minä ja Veronique haluamme poistua asunnosta jo huhtikuun lopussa. Caf toimistossa äijään törmätessäni tämä kuitenkin ilmoitti että se ei käy koska ollaan allekirjoitettu sopimus tietylle päivämäärälle. Hän siis yrittää velvoittaa meidän jäämään kesäkuun loppuun asti koska aluperin puhe oli 6 kuukaudesta. Vuokrasopimus ei kuitenkaan ole siis määräaikainen. Hauska juttu tässä on se, että mulla ei ole mitään sivua missä mitään päivämäärää tai vuokrasummaa edes lukisi. Sanoin tästä äijälle, mutta hän tivasi että kyllä sulla on.  Olen tullut viime päivien aikana siihen tulokseen että koska vuokrasopimuksen yksi sivu on sähköpostissani kahtena kappaleena ja muut sivut vain yhtenä, on tämä kyseinen neljäs sivu jäänyt kokonaan pois, hän on siis alunperinkin unohtanut lähettää sen mulle. En siis ole edes allekirjoitttanut tuota kyseistä sopimusta ollenkaan sellaiseen kohtaan neljännellä sivulla missä lukee allekirjoitukset. Tämä tietysti on vain etu minulle, koska en ole sitoutunut jäämään tänne mihinkään päivämäärään asti !!! Joten HV vaan Mr. Blanquet ja minähän olen tipotiessäni 30. huhtikuuta jos niin haluan. Yksi mutta tässä kuitenkin vielä on, jotenkin poikkeuksellisesti sopimustekstin pikkupräntissä lukee joku lakipykälä missä irtisanomis aika on 3 kuukautta vaikka se normaalisti olisi 1 kuukausi. Ajattelin kuitenkin että koska enhän ole tuota edes allekirjoittanut niin sei voi olla validi, ja muutenkin Mr. Blanquet on omalta osaltaan rikkonut sopimusta niin kai minäkin sitten voin omalta osaltani rikkoa sitä katoamalla paikan päältä kuin pieru saharaan.

Eräs ongelma on myös se, että uskon Mr. Blanquetin suuttuvan tunnin päästä käytävän keskustelun aikana siinä määrin, että hän varmaan haluaa pitää koko takuuvuokran itsellään eikä anna sitä enää takaisin, näin ollen olen ajatellut että vastapainona voisin jättää huhtikuun vuokran maksamatta. Summien kuittaus ja molemmat on plus miinus nolla. Ongelmana tässä toimintatavassa on kuitenkin se, että sillä mahdollisesti aiheutan ongelmia kämppiksilleni, koska ilmeisesti ranskan lain mukaan jos yksi kämppis jättää vuokraa maksamatta on vuokraisännällä oikeus periä se muilta. Tällä verukkeella Mr Blanquet uhkaili minua myös caf toimistossa: jos lähdemme veroniquen kanssa jo huhtikuussa, seuraavat kaksi kuukautta hän perii koko asunnon vuokran eli päälle 1200 euroa kokonaan Frankilta, en tiedä onko tämä laillinen toimintatapa vai ei.

Pulma: en haluaisi aiheuttaa ongelmia kämppiksilleni, mutta haluaisi taistella oikeuksistani enkä menettää enää yhtään enempää rahaa kuin on tarpeen !!

Ratkaisu: Ajattelin uhkailla soittaa Suomen suurlähetystöön ja hankkivani oikeusapua jos asia ei hoidu. ??

Laitan sitten postauksen riidan lopputuloksesta.

-Heini

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti